COMMERCIAL

Clane

Our Brief was to carry-out a turnkey office retro-fit on a 1970’s Building in Victoria Island, Lagos, Nigeria. The building originally designed for residential-use had already been modified to commercial office space but had been unoccupied for two years.  

Our Client – Clane is a Financial Technology “Ecosystem” who provide financial services whilst empowering individuals’ digital lifestyles. The overall aspiration is to provide innovative, accessible, and affordable financial services to everyone.   They wanted us to design a space conscious of this emerging brand and also to create a positive identity for their workforce. For the exterior, we played with plainer colours, texture, and materiality that cmD+A has become known for and satisfied the Client’s requirement for a conservative façade.  In contrast, the interior, we used a warm palette of white, yellow and grey. Opening up spaces creating a calm serene space with large windows to draw in natural light. In view of evolving office culture, we created spaces to foster neo alternative ways of working. 

 Our approach is to be innovative in our use of materials that can be locally sourced.  From the choice of floor-finishes to the recycled pallet boards used for the open-plan desks, this ensured that we were able to deliver the 450sqm project from design to delivery on time and budget, in 4 months.

Client

Clane Nigeria Limited

Date of completion

May 2018

Location

Victoria Island, Lagos 

Size

450sqm

clane

Clane

Clane
Clane